Cursussen - website modevakschool karin 2022

menu
Ga naar de inhoud

Cursussen
Patroontekenen

Tijdens de patroontekenles leer je het op maat tekenen van grondpatronen, diverse mouwen, coupeverwerkingen, kragen, pantalon, enz. Je tekent tijdens de les op ¼ schaal, waarna je de patronen op ware grootte tekent en een pasmodel van katoen maakt. Deze toile zal afgepast worden en de correcties worden verwerkt in het patroon. Met zo’n grondpatroon van bijvoorbeeld de rok, het T-shirt grondpatroon of het basislijfje ga je vervolgens aan de slag en leer je om een model/ontwerp om te zetten naar een patroon, een model wordt soms ook gezamenlijk gekozen, getekend en uitgewerkt.
Je werkt vanuit het Costumiére boek (systeem Modevakschool Nationaal), maar hoeft het niet af te sluiten met een examen.
Deze patroontekenlessen zijn eventueel een mooie opstap voor de costumiére opleiding. Ook is het mogelijk heren, en/of kinderkleding te tekenen.

De lestijd is van 9.00 - 11.30 uur (10 maandelijkse lessen op dinsdag)
De cursus kosten zijn €250,00 per cursusjaar
De betaling van het cursusgeld is in twee termijnen. (voor 1 september en voor 1 februari)
De prijs van het lesboek: Costumiére: € 55,00   (eventueel het herenboek € 55,00 kinderboek €38,00)
Naaitechnieken

De cursus naaitechnieken kan per techniek/dagdeel worden ingeschreven. Enkele voorbeelden die behandeld worden zijn: zakken, halsafwerkingen, ritsen, mouwsplit, paspelzakken, polosluiting, enz.  In de agenda staat het overzicht per datum.
Afhankelijk van de moeilijkheid en bewerkelijkheid van de naaitechniek, zullen er 1-3 technieken behandeld worden. De geknipte onderdelen, fournituren en beschrijving liggen klaar aan het begin van de les. Stapsgewijs worden de technieken gemaakt en krijg je veel tips en tricks voor een mooier naaiwerk.

De lestijd is van 9.00 -11.30 uur
De kosten zijn €40,00 per dagdeel
Incl. beschrijving, (geknipte) onderdelen en fournituren en koffie of thee.
 
Het is mogelijk een luxe lesmap aan te schaffen met voorblad voor €7,50 om de beschrijvingen en gemaakte naaitechnieken te bewaren, zodat er na meerdere lessen een mooi naslagwerk ontstaat.
i
Lingerie Cursus

Tijdens deze cursus leer je lingerie maken op eigen maat. In lingerie 1 leer je diverse slips, een BH en een hemd (body) te maken. Dit is incl. een patroon voor een bh op jouw maten getekend.
Tijdens alle vervolgcursussen, teken je op de basis bh die je gemaakt hebt in lingerie 1, zelf één of 2 bh's (afhankelijk van de cursus) er is een keuze uit diverse slips, (o.a short, string of asymetrische slips) die je kunt maken en er is een mogelijkheid om een hemd/onderjurkje/body te tekenen en te maken.
Afhankelijk van je eigen tempo en het huiswerk wat gemaakt wordt, kun je meerdere slips of bh's maken, hier ben je geheel vrij in.

De lestijd is van 9.00 - 15.00 uur (4 maandagen of donderdagen)
De cursuskosten van deze vierdaagse cursus zijn €240,00 voor lingerie cursus 1 en €220,00 voor de vervolg lingerie cursussen
Alle lingerie cursussen zijn inclusief luxe cursusmap, (patroon voor basis bh in lingerie 1) exclusief materialen.


Prothese BH

Er zijn mogelijkheden om een prothese bh zelf te maken. Je volgt lingerie 1, zo leer je slips en bh's maken en heb je meteen een patroon van je basis bh.
Door middel van aanpassingen op je basis patroon teken je een prothese bh.

De lestijd is van 9.00 - 15.00 uur  (2 maandagen)
De cursuskosten van deze tweedaagse cursus zijn €120,00
Het is ook mogelijk om hier een 4 daagse cursus van te maken, om nog een bijpassende slip en/of hemdje te maken of een tweede bh.
i
Herencursus

Herencursus 1: Boxershort en herenslip (diverse modellen), hemd en T-shirt.
Herencursus 2: Trui/Vest en Jogging broek
Tijdens deze cursus leer je het op maat tekenen van heren(onder)kleding en het naaien van de specifieke technieken. dit zorgt voor een prettig draagcomfort.

De lestijd is van 9.00 - 15.00 uur (2 dagen per cursus)
De kosten van deze tweedaagse cursus zijn € 100,00
Deze cursus in inclucief luxe cursusmap, exclusief materiaal.

Bij voldoende animo zal er data gepland worden.
Badkleding

Tijdens deze cursus teken en maak je een badpak of bikini. Daarnaast leer je de technieken die bij badkleding gebruikt worden.
Er is keuze uit 10 modellen.
Een beugel bikini of badpak is alleen mogelijk wanneer je al een goed passend patroon van de basis bh hebt (model van lingerie 1).

De lestijd is van 9.00 - 15.00 uur (2 maandagen)
De kosten van deze tweedaagse cursus is € 130,00

Deze cursus is inclusief luxe cursusmap, exclusief materiaal.

i
Modevakschool Karin Nijverheidstraat 1 7641 AB Wierden  
Tel. 06-81820759  Email: info@modevakschoolkarin.nl  KvK nummer: 54152992
Terug naar de inhoud